Γιατί η IP κάμερα μου κάνει αποσυνδέσεις;

12/07/2022
Γιατί η IP κάμερα μου κάνει αποσυνδέσεις; | DBM Electronics

Γιατί ή IP κάμερα μου κάνει αποσυνδέσεις;  Να βάλω IP Κάμερες στον χώρο μου; Αυτά είναι δυο βασικά ερωτήματα που λαμβάνουμε συχνά σχετικά με τις IP κάμερες.
Και τα δύο αυτά ερωτήματα έχουν να κάνουν με ενα κοινό παρονομαστή! Την ταχύτητα δικτύου.

Προτού επενδύσετε σε IP κάμερες ασφαλείας, θα πρέπει να έχετε ήδη μια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, δεδομένου οτι αυτού τύπου οι κάμερες βασίζονται σε αυτό. Η ταχύτητα του δικτύου σας είναι μια σχετικά απλή ιδέα, καθώς αφορά το πόσο γρήγορα μεταφέρει δεδομένα μεταξύ ενός ή πολλαπλών σημείων. Τα τρία πράγματα που πρέπει να ελέγξετε για την ταχύτητα του διαδικτύου σας είναι:

  • Σταθερότητα
  • Ταχύτητα Upload
  • Ταχύτητα Dowload

Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερες κάμερες IP θα εγκαταστήσετε σε ένα χώρο, τόσο περισσότερο θα επηρεαστεί η ταχύτητα του δικτύου σας! Ευτυχώς, ο έλεγχος της ταχύτητας του διαδικτύου σας είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθεί.

Απλώς πρέπει να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την ταχύτητά σας απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας (ένα παράδειγμα είναι το speedtest.net).

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα του τεστ:

Καθώς ολοκληρώνετε τη δοκιμή ταχύτητας από το πρόγραμμα περιήγησής σας, τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην υποδεικνύουν πάντα την πραγματική ταχύτητα που παρέχει ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ιστότοπος μετρά τη σύνδεση σε πραγματικό χρόνο και οι αριθμοί ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη συμφόρηση δικτύου και τη διαθεσιμότητα εύρους ζώνης.

Όταν πρόκειται για κάμερες IP, γενικά θέλετε μια καλή ταχύτητα μεταφόρτωσης Upload μεγαλύτερη από 2 Mbps. Η μεταφόρτωση αναφέρεται στο πόσα megabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο αποστέλλονται από την τοποθεσία του δικτύου σας σε άλλη.

Η ταχύτητα λήψης Download, από την άλλη πλευρά, αναφέρεται στο πόσο γρήγορα λαμβάνετε δεδομένα στην τοποθεσία σας. Θέλετε η ταχύτητα λήψης του διαδικτύου σας να είναι τουλάχιστον 5.0 Mbps και πάνω για να βλέπετε άνετα το υλικό από τη συσκευή σας.

 

Απαιτήσεις εύρους ζώνης:

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον υπολογισμό των απαιτήσεων ταχύτητας / εύρους ζώνης δικτύου για τις κάμερες IP σας. Αυτοί οι παράγοντες είναι:

  • Ανάλυση εγγραφής βίντεο: Πόσα Megapixels είναι η κάμερα σας
  • Τι τύπο συμπίεση βίντεο χρησιμοποιείται: H264 / H265 κ.τ.λ.
  • Αριθμός καμερών: Πόσες κάμερες έχετε στον χώρο σας
  • FPS (Ρυθμός καρέ ανά δευτερόλεπτο)

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία για να υπολογίσετε τις απαιτήσεις εύρους ζώνης ενός συστήματος κάμερας IP.

Επίσης λάβετε υπόψη ότι ακόμα κι αν κάνετε εγγραφή τοπικά, θα πρέπει να υπολογίσετε  αυτά τα στοιχεία κατά τον σχεδιασμό του τοπικού σας δικτύου. Αλλά αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τόσες πολλές κάμερες και δεν σκοπεύετε να κάνετε εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης, τότε οι απαιτήσεις σας σε εύρος ζώνης θα είναι πιο λίγες.

Ωστόσο, μόλις εγκαταστήσετε περισσότερες από μία κάμερες IP και θέλετε εγγραφές υψηλής ανάλυσης και υψηλού ρυθμού καρέ, οι απαιτήσεις ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο αυξάνονται σημαντικά!

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι ιδανικό να βασίζεστε σε μια τυπική σύνδεση Internet τύπου DSL ή καλωδιακού μόντεμ για την υποστήριξη πολλαπλών καμερών IP.

Για παράδειγμα: εάν διαθέτετε 1x κάμερα IP με ανάλυση 2.0 Megapixels και κωδικοποίηση H.264 με ρυθμό μετάδοσης 15 FPS (frames per second), τότε οι ανάγκες του network bandwidth σας είναι 2.1Mbs, κάτω από αυτό το όριο λοιπόν είναι φυσικό η κάμερα να κάνει αποσυνδέσεις, ή να δυσλειτουργεί.

Λάβετε υπόψη ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις εύρους ζώνης αναφέρονται στη μικρότερη χωρητικότητα δικτύου που απαιτείται για την υποστήριξη καμερών IP. Για να διασφαλίσετε μια σταθερή σύνδεση και μια καλή ποιότητα απομακρυσμένης προβολής, είναι καλύτερο να υπολογίσετε τουλάχιστον 40% επιπλέον εύρος ζώνης, με βάση τις ανάγκες σας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών του δικτύου σας και να ρωτήσετε για μεγαλύτερες ταχύτητες στην περιοχή σας για να καλύψετε τις ελάχιστες απαιτήσεις εύρους ζώνης.

Εγκατάσταση IP καμερών με σύνδεση Wi-Fi και νεκρά σημεία:

Ένα πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε γύρω από το σπίτι σας σε περίπτωση τοποθέτησης των καμερών σας ασύρματα μέσω Wi-Fi, είναι τα πιθανά νεκρά σημεία και αδύναμες ζώνες στο Wi-Fi σας. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το ελέγξετε με ένα smartphone.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε τη συσκευή στο ασύρματο δίκτυο χώρου σας. Στη συνέχεια περπατήστε στο σπίτι, προσέχοντας πολύ το σήμα Wi-Fi στη συσκευή σας. Εάν το σήμα εξασθενήσει ή πέσει στο μηδέν, τότε είναι νεκρό σημείο στο WiFi σας. Αποφύγετε να τοποθετείτε τις κάμερές σας κοντά σε αυτές τις περιοχές για απρόσκοπτη λειτουργία.

Εάν έχετε πολλά νεκρά σημεία WiFi γύρω από το σπίτι σας, μπορεί να εξετάσετε τη μεταφορά της θέσης του router σας σε μια περιοχή του σπιτιού σας με λιγότερα φυσικά εμπόδια (τοίχους, μεγάλα έπιπλα κ.λπ.).
Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ενισχυτή σήματος WiFi για να επεκτείνετε την κάλυψη του δικτύου σας.

 

Αυτό ήταν ένα άρθο σχετικά με την άποψή μας για τις ταχύτητες δικτύου και τις κάμερες IP. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις απαιτήσεις εύρους ζώνης, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις κατάλληλες ταχύτητες δικτύου για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος κάμερας IP που διαθέτετέ, ή θέλετε να δημιουργήσετε.

Επίσης στο Internet Θα βρείτε πολλούς υπολογιστές εύρους ζώνης δίκτυο, οι οποίοι θα παρέχουν μια κατά προσέγγιση εκτίμηση των απαιτήσεων internet με βάση τον αριθμό των καμερών IP που έχετε, τη συμπίεση βίντεο που χρησιμοποιείτε και τους ρυθμούς καρέ με τους οποίους εγγράφετε.

Εδώ προς διευκόλυνση σας σας παρέχουμε ένα σύνδεσμο, για να μπορείτε να υπολογίσετε τις ανάγκες σας: πατήστε εδώ.